Mondkapjes wasbaar

1 Filter op prijs of kleur en kies uw product;
2 Geef de wensen van uw bedrukking door;
3 Ontvang een gratis proefdruk met een scherpe offerte.

Productaanbod mondkapjes wasbaar

Wanneer zijn mondkapjes wasbaar?

Mondkapjes zijn wasbaar wanneer het materiaal van textiel is. Na ieder gebruik moet u het mondkapje wassen met een volledig wasprogramma op 60 graden Celsius. Als tip geeft de rijksoverheid hierbij om geen wasverzachter toe te voegen maar alleen wasmiddel. Qua materiaal is het goed om te kiezen voor niet-gekleurd textiel vanwege de kans op huidirritaties.

Op- en afdoen mondkapjes

Voor het opdoen van het mondkapje is het belangrijk dat u let op de hygiëne. Voor die tijd uw handen wassen, bij het opzetten van de mondkapje de lussen vasthouden en vervolgens het herbruikbaar hygiënisch masker niet meer aanraakt. Bij het afdoen van het mondkapje geldt ook weer dat de handen worden gewassen. De kans is namelijk aanwezig dat je handen bacteriën bevatten waarbij u vervolgens de lussen vervuild.

Waarom een wasbaar mondkapje?

Het grote voordeel van een wasbaar mondkapje is dat u het kunt hergebruiken. De prijs van een mondkapje dat wasbaar is zou waarschijnlijk hoger zijn. Bedenk hierbij wel dat een eenmalig mondkapje maar eventjes gedragen kan worden. Op langer termijn zal u meerdere goedkope mondkapjes moeten kopen waardoor u op het laatst per saldo even duur uit bent. Onder het mom goedkoop is duurkoop zal een wasbaar mondkapje financieel na enige tijd goedkoper zijn.