Definities promotiemiddelen

Hieronder hebben wij voor u een lijst opgesteld met termen die binnen de promotie- en marketingbranche veelal worden gebruikt. Iedere term is voorzien van een duidelijke definitie. De lijst wordt ieder jaar voorzien van nieuw mogelijkheden door de specialisten van Giftsdirect.

Relatiegeschenken
Producten en artikelen die cadeau gegeven worden tijdens speciale gelegenheden, de geschenken worden veelal voorzien van een inscriptie aangaande de gever. Relatiegeschenken worden veelal ingezet tijdens feestdagen, beurzen en overige evenementen.

Promotiemiddel
Een promotiemiddel wordt ingezet om een bedrijf, evenement of merk te promoten. Er wordt reclame gemaakt door een onderneming in de vorm van een specifiek artikel, een artikel voorzien van een bedrukking of reclamemateriaal om de naamsbekendheid van een bedrijf te stimuleren.

Promotieartikelen
Promotieartikelen zijn speciale artikelen, veelal voorzien van bedrukking van bedrijfsnaam of logo, die ingezet worden om reclame te maken voor een onderneming. Promotieartikelen zijn er in veel soorten en varianten.

Promotiemateriaal
Materialen waaronder flyers, visitekaartjes, maar tevens artikelen met bedrukking die ingezet worden tijdens beurzen en evenementen om een onderneming te promoten.

Premiums
Premiums zijn artikelen die gratis worden verstrekt bij de aanschaf van een specifiek product. Veelal in de vorm van een klein presentje die voorzien kan worden van eigen bedrukking om een de bekendheid van een onderneming te promoten.

Promotietextiel
Kledij voorzien van bedrukking met onder andere een naam of bedrijfslogo die gedragen wordt door medewerkers of belanghebbenden tijdens beurzen, evenementen of op het werk.

Groothandel
Onderneming die specifiek ingericht is om de detailhandel, zoals winkels en webshops, te voorzien van producten die geleverd worden door de fabrikant. Een groothandel is ook wel de schakel tussen fabrikant en detailhandel.